Składniki: 8 ugotowanych na twardo jaj 10 dkg tartego żółtego sera 1 łyżka masła 3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki ostrego keczupu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ogórek korniszon pieprz sałata zielona koperek Sposób przyrządzenia: Ugotowane na twardo jajka obrać, ściąć wierzchołki aby można je było postawić, przekroić na połowę, wyjąć żółtka. W miseczce…
Tag: faszerowane
Przekąski
Bułki nadziewane kiełbasą
by Magi • • 0 Comments
Drób
Trójkąt Bermudzki*
by Myszka • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z kurczaka 20 dag mielonego mięsa 1 papryka czerwona 1 cebula 20 dag pieczarek 3 jajka natka pietruszki sól,pieprz do smaku curry,słodka papryka w proszku tarta bułka,mąka olej do smażenia kajzerka Sposób wykonania: Piersi z kurczaka rozbijamy ,przyprawiamy solą, pieprzem,papryką,curry.Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną i odciśniętą bułką,jajko,pokrojoną w kostkę cebulkę,paprykę,podsmazone(pokrojone w kostkę)pieczarki,posiekaną…
Pomidory
Pomidory faszerowane mięsem
by marek • • 0 Comments
Wybrać kilkanaście równej wielkości pomidorów, odblanżerować je, ściąć im czubki, wydrążyć w środku z pestek posolić i nadziać następującym farszem: 20 deka czystego mięsa wieprzowego, baraniny lub wołowego z dodaniem szpiku, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z połówką cebuli drobno usiekanej i zasmażonej na maśle, solą, pieprzem, trzema łyżkami tartej bułki, garścią siekanego kopru i szczypiorku…