Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułki nadziewane kiełbasą

 

Składniki:

  • 4 bułki zwykłe
  • 2 średnie kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 15dkg sera żółtego
  • po 4 łyżki ketchupu,musztardy
  • 2 łyżki majonezu.

Sposób przyrządzenia:
Końcówki bułek odcinamy i wyciągamy środek z bułki. Kiełbaskę kroimy w paseczki, cebulę w piórka. Podsmażamy na patelni kiełbasę po chwili dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Możemy doprawić pieprzem, solą ,papryką. Ser kroimy w małe plasterki. Ketchup, musztardę i majonez razem mieszamy na jednolity sos. Do bułki wkładamy po kolei kiełbasę na to łyżkę sosu i plasterek sera, czynność powtarzamy jeszcze raz. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika. Pieczemy aż bułki będą chrupkie ok 4 min.
Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *