Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chlebki pita – krok po kroku

Składniki:

    • 1 kg maki
    • 2 łyżeczki soli
    • 2 łyżeczki cukru
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • łyżka drożdży
    • około 650 ml ciepłej wody


    Sposób przyrządzenia:
    Przesiać do miski mąkę, dokładnie wymieszać z suchymi drożdżami, solą i cukrem. Dodać ciepła wodę i oliwę. Wyrabiać około 10 minut aż ciasto stanie się jednorodne. Przykryć w misce czystą ściereczka odstawić w ciepłe miejsce aż wyrośnie.

    Wyrośnięte ciasto podzielić na około 30 – 40 porcji. Ułożyć na stolnicy, oprószyć mąką, przykryć czystą ściereczka i pozostawić tak na 20 minut. Po tym czasie Potrzebną ilość rozwałkować na kształt elipsy o średnicy 15 i 18 cm. Grubość nie powinna przekraczać ½ cm. Jeśli chcemy mieć pity nacięte rozkroić je delikatnie ostrym nożem i pozostawić jeszcze kilka minut.

    Rozgrzać piekarnik do temperatury około 240 stopni. Pity wkładamy do nagrzanego już piekarnika układając je na posmarowanej oliwą blasze do pieczenia. Pieczemy około 8 minut.

    Resztę pozostawiam Waszej inwencji gdyż pita jest podstawą do wielu wariacji kulinarnych

    Udanych pomysłów, smacznego!

1 comment for “Chlebki pita – krok po kroku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *