Składniki: ½ kg mielonej baraniny 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oliwy 12 pieczarek/ kapelusze/ strąk czerwonej papryki 12 malutkich cebulek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Uformować podłużne kiełbaski, nakładać na…
Tag: kebab
Listy
Szaszłyki z łososia i pomidorków koktajlowych z grilla
by Dominika Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z łososia pokrojone w kostkę o boku 2,5 cm pomidorki koktajlowe Marynata: 2 łyżeczki posiekanego drobno rozmarynu 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki soli morskiej ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać, połączyć z marynatą, odstawić na 30 minut. Na…
Grill
Kebab po armeńsku
by Isa • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec jagnięcy wytrybowany i pokrojony w grubą kostkę 8 długich papryk 8 niedużych pomidorów Marynata: 1 szklanka sosu pomidorowego ¼ szklanki czerwonego wina 1 cebula, obrana i pokrojona 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować, polać nią mięso, wymieszać, odstawić do lodówki na 24 godziny. Przygotować szpadki…
Grill
Iskender kebab
by Isa • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa baraniego lub filet z drobiu pokrojony w grubą kostkę 6 chlebków pita 2 łyżki piure z pomidorów 2 pomidory 2 szklanki dobrego jogurtu 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła 4 papryki szczypta pieprzy kajeńskiego Marynata: 4 duże cebule 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia:…
Grill
Kebab z wołowiny grillowany
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej cebula dymka Marynata: 2 łyżki oleju 1 łyżka posiekanego czosnku 1 łyżka chili ½ łyżeczki soli szczypta pieprzy kajeńskiego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Dokładnie wymieszać składniki marynaty. Polędwicę pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm. W misce wymieszać mięso z marynatą, odstawić na około 2 godziny.…