Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z łososia i pomidorków koktajlowych z grilla

Składniki:

    • 50 dkg filetów z łososia pokrojone w kostkę o boku 2,5 cm
    • pomidorki koktajlowe

    Marynata:

    • 2 łyżeczki posiekanego drobno rozmarynu
    • 2 łyżeczki oliwy
    • 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ łyżeczki soli morskiej
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki marynaty wymieszać, połączyć z marynatą, odstawić na 30 minut. Na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie kostki łososia z pomidorkami koktajlowymi. Piec na gorącym grillu5 minut kilkakrotnie obracając. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *