Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z krewetek i kiełbasy peperoni z grilla

Składniki:

  • 12 dużych krewetek
  • 50 dkg pikantnej kiełbasy
  • 8 pokrojonych szalotek
  • listki szałwii
  • 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
  • sól

Marynata:

  • ¼ szklanki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki mielonej, wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • ½ łyżeczki płatków chili

 

Sposób wykonania:

  1. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią kiełbasę i krewetki, odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie kiełbasę i krewetki obsączyć zachowując marynatę. Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie krewetki, kiełbasę, paprykę i listki szałwii, oprószyć solą. Piec 6 minut na gorącym grillu obracając i smarując marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *