Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Iskender kebab

Składniki:

    • 1 kg mięsa baraniego lub filet z drobiu pokrojony w grubą kostkę
    • 6 chlebków pita
    • 2 łyżki piure z pomidorów
    • 2 pomidory
    • 2 szklanki dobrego jogurtu
    • 4 ząbki czosnku
    • 4 łyżki masła
    • 4 papryki
    • szczypta pieprzy kajeńskiego

    Marynata:

    • 4 duże cebule
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować marynatę. Cebule obrać, zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i przecedzić sok. Do soku dodać sól, pieprz, oliwę, bardzo dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatą, polać mięso, odstawić na 24 godziny. Tak przygotowane mięso nabić na patyczki (uprzednio namoczone w wodzie) lub szpadki do szaszłyków. Piec w piekarniku lun na grillu przez 15 minut, polewając resztą marynaty. Podczas pieczenia mięsa przygotować dalsze składniki potrawy. Chlebki pita opiec w piekarniku, tosterze itp. i pokroić w paski o szerokości około1,5 cm. Ułożyć warstwą na talerzu. Czosnek obrać, wymieszać z odrobiną soli, dodać do jogurtu. Pomidory przekroić na połowę, podobnie oczyszczone z pestek papryki, opiec na grillu lub w piekarniku. W rondlu rozpuścić masło, dodać piure pomidorowe, przyprawić do smaku solą i pieprzem kajeńskim.
    Na warstwie gorących kawałków pity ułożyć gorące mięso, polać przygotowanym sosem z pomidorowego piure, obok ułożyć pieczone pomidory i paprykę. Osobno podać sos jogurtowy. Miłym dla oka będzie zielony akcent w postaci natki pietruszki lub listków mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *