Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebab po armeńsku

Składniki:

    • 1 udziec jagnięcy wytrybowany i pokrojony w grubą kostkę
    • 8 długich papryk
    • 8 niedużych pomidorów

    Marynata:

    • 1 szklanka sosu pomidorowego
    • ¼ szklanki czerwonego wina
    • 1 cebula, obrana i pokrojona
    • 1 łyżeczka kminku
    • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki marynaty zmiksować, polać nią mięso, wymieszać, odstawić do lodówki na 24 godziny. Przygotować szpadki lub patyczki (namoczone w wodzie) do szaszłyków. Nabijać na nie mięso. Podobnie przygotować pomidory i paprykę. Piec na dobrze nagrzanym grillu lub w piekarniku. Podawać z ryżem na sypko, frytkami lub tym podobnymi dodatkami. Doskonale smakuje z czerwonym winem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *