Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kebaby

Kebab po armeńsku

Składniki: 1 udziec jagnięcy wytrybowany i pokrojony w grubą kostkę 8 długich papryk 8 niedużych pomidorów Marynata: 1 szklanka sosu pomidorowego ¼ szklanki czerwonego wina 1 cebula, obrana i pokrojona 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować, polać nią mięso, wymieszać, odstawić do lodówki na 24 godziny. Przygotować szpadki…

Iskender kebab

Składniki: 1 kg mięsa baraniego lub filet z drobiu pokrojony w grubą kostkę 6 chlebków pita 2 łyżki piure z pomidorów 2 pomidory 2 szklanki dobrego jogurtu 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła 4 papryki szczypta pieprzy kajeńskiego Marynata: 4 duże cebule 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia:…