Składniki:
- 1 kg polędwicy wołowej
- cebula dymka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka posiekanego czosnku
- 1 łyżka chili
- ½ łyżeczki soli
- szczypta pieprzy kajeńskiego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Marynata:
Sposób przyrządzenia:
Dokładnie wymieszać składniki marynaty. Polędwicę pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm. W misce wymieszać mięso z marynatą, odstawić na około 2 godziny. Cebule dymkę obrać. Na bambusowe szpadki do grillowania nabijać na przemian obsączone z marynaty kostki mięsa i cebulki. Opiekać na gorącym grillu przez około 10 minut. Podawać z ostrym sosem serwowanym w miseczce.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia