Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebab z wołowiny grillowany

Składniki:

    • 1 kg polędwicy wołowej
    • cebula dymka

    Marynata:

    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżka posiekanego czosnku
    • 1 łyżka chili
    • ½ łyżeczki soli
    • szczypta pieprzy kajeńskiego
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:
    Dokładnie wymieszać składniki marynaty. Polędwicę pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm. W misce wymieszać mięso z marynatą, odstawić na około 2 godziny. Cebule dymkę obrać. Na bambusowe szpadki do grillowania nabijać na przemian obsączone z marynaty kostki mięsa i cebulki. Opiekać na gorącym grillu przez około 10 minut. Podawać z ostrym sosem serwowanym w miseczce.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *