Składniki:
- 1 kg filetów z pangi
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 papryka, oczyszczona i pokrojona w kostkę
- ½ szklanki piure pomidorów
- kilka gałązek naci kolendry pokrojonej drobno
- 1 łyżeczka sosu chili
- sól, pieprz
Sos:
Sposób przyrządzenia:
Rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło dodać cebulę i paprykę, zeszklić mieszając, dodać piure z pomidorów dusić około 8 minut, przyprawić sosem chili, solą i pieprzem, dodać natkę kolendry, odstawić w gorące miejsce. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, smażyć filety po około 3 minuty z każdej strony. Podawać rybę polana sosem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia
1 comment for “Panga po kreolsku”