Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip szpinakowo jogurtowy

Składniki:

    • 1 kg świeży szpinak
    • 1 szklanka gęstego jogurtu
    • 2 cebule, drobno pokrojone
    • 4 ząbki czosnku, drobno pokrojone (nieobowiązkowy)
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Szpinak dokładnie umyć pod bieżącą wodą, obciąć szypułki, pokroić. W dużej patelni rozgrzać olej, zeszklić czosnek i cebulę, dodać szpinak, dusić na małym ogniu. Miękki przełożyć do miseczki, schłodzić w lodówce. Jogurt wymieszać z solą i pieprzem, (ubić mikserem) zalać nim zimny szpinak, zmiksować w blenderze. Mieszanka powinna być gęsta i jednorodna. Doskonale smakuje z chipsami, daniami z grilla itp.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *