Składniki:
- makaron (typu spaghetti)
- porcja mięsa mielonego z indyka
- puszka kukurydzy
- 4 pieczarki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sos do spaghetti
- wino (półwytrawne)
- przyprawy (bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz, sól, zioła prowansalskie)
Sposób przyrządzania:
Na dużej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać przyprawione wcześniej mięso mielone i smażyć według gustu. Podlewać winem (nie więcej niż jedną szklanką). Stopniowo dodawać pokrojone pieczarki. Na oddzielnej patelni na małej ilości oleju dusić cebulę . Następnie wymieszać z mięsem, pieczarkami. Dodać kukurydzę, chwilę podusić pod pokrywką. Dodać sos do spaghetti (przygotowany wedle przepisu na opakowaniu) Życzę smacznego.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Alinka