Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron a la Biadol

Składniki:

  • makaron (typu spaghetti)
  • porcja mięsa mielonego z indyka
  • puszka kukurydzy
  • 4  pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sos do spaghetti
  • wino (półwytrawne)
  • przyprawy (bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz, sól, zioła prowansalskie)

Sposób przyrządzania:
Na dużej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać przyprawione wcześniej mięso mielone i smażyć według gustu. Podlewać winem (nie więcej niż jedną szklanką). Stopniowo dodawać pokrojone pieczarki. Na oddzielnej patelni na małej ilości oleju dusić cebulę . Następnie wymieszać z mięsem, pieczarkami. Dodać kukurydzę, chwilę podusić pod pokrywką. Dodać sos do spaghetti (przygotowany wedle przepisu na opakowaniu) Życzę smacznego.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Alinka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *