Składniki:
- 4 grube kromki pszennego chleba
- ½ szkl. masła orzechowego
- 1 banan
- 3 łyżki masła
Składniki:
Składniki: 20 krakersów 20 skropionych sokiem z cytryny plastrów awokado o wymiarach krakersa 20 średniej wielkości usmażonych krewetek Sposób przyrządzenia: Na krakersie ułożyć plaster awokado, a na nim jedną krewetkę. Spiąć całość wykałaczką. Podawać na wyłożonym sałatą półmisku.
Składniki: 250 g filetów śledziowych 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 200 g masła 6-7 jajek cukier pieprz sok z cytryny 300 g razowego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Bułkę namoczyć po czym ja wycisnąć i dodać do śledzi razem z posiekaną cebulą oraz białkami jajek ugotowanych na twardo. Całość zemleć w maszynce. Następnie masło utrzeć…
Składniki: 125 g ryby bez ości 1 pietruszka 1 cebula sól 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Rybę zalać wodą aby cała ją przykryła. Wrzucić jeszcze cebulę, pietruszkę oraz sól do smaku i ugotować. Miękką rybę wyjąć z wywaru, pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki.