Składniki: 250 g filetów śledziowych 50 g masła 50 g cebuli 300 g razowego chleba Sposób wykonania: Śledzie pokroić na ukośne paseczki, które rozłożyć na brzegach kromek chleba. Następnie posiekać cebulę i ułożyć ja w środku kromek. Na środku ułożyć również kawałek masła.
Tag: kanapka
Przekąski
Kanapki z kilką i jajkiem
by Bogdan Góralski • • 0 Comments
Składniki: 250 g odfiletowanej kilki 50 g majonezu 3 jajka 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Jajka pokroić i ułożyć na kromkach chleba. Kilkę pokroić w paseczki, które zwinąć w kółeczka, które ułożyć na środku kromki. Wypełnić je majonezem. Udekorować natką pietruszki.
Przekąski
Zapiekana kanapka z tuńczykiem
by Halina Miszczak • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg konserwowanego tuńczyka w sosie własnym 3 ugotowane na twardo jajka 1 jajko surowe 1 pokrojona w kostkę cebula 1 posiekany ząbek czosnku 6 łyżek majonezu 6 bułeczek 5 dkg tartego sera sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka obsączyć z zalewy. Ugotowane jajka obrać, pokroić w kostkę. Rybą wymieszać delikatnie z surowym jajkiem, majonezem,…
Przekąski
Kanapka ze szpinakiem i pieczonym kurczakiem
by Aneta Nosal • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg świeżych listków szpinaku pieczony filet z drobiu oliwa bułka francuska lub bagietka czosnek – opcjonalnie masło – opcjonalnie sól, pieprz, płatki chili do smaku Sposób przyrządzenia: Szpinak bardzo dokładnie opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szpinak i czosnek, smażyć w niewysokiej temperaturze aż listki zaczną „więdnąć”, przyprawić. Mięso z kurczaka…
Drób
Bagietka faszerowana mięsem drobiowym
by Edyta Galińska • • 0 Comments
Składniki: 1 bagietka 25 dkg posiekanego mięsa z pieczonego kurczaka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego szczypioru 2/3 szklanki majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietka potrzebna do wykonania tego dania nie może mieć zbyt małej średnicy, jeśli nie możemy takiej kupić należy użyć bułki francuskiej. Końce bagietki obciąć resztę przekroić wzdłuż na połowę,…