Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowane

Warzywa i grzyby z mięsnym farszem

Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe średniej wielkości cebulki papryka kolorowa {mała} pieczarki oliwa z oliwek jajka ziemniaki pieprz czarny pieprz ziołowy gałka muszkatołowa świeżo mielona sól  Sposób przyrządzenia: Mięso przełożyć do miseczki wbić jaja , dodać przyprawy i starannie wyrobić /na 0.5 kg mięsa 3 jaja / odstawić w chłodne miejsce na ok. pół godz. Warzywa…

Kotlety z „rozmaitościami”

Składniki: 6 niedużych kotletów schabowych lub z piersi indyka 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera 1 czerwona papryka 6 plasterków sera Feta 10 dag schłodzonego masła sól, pieprz tłuszcz 2-3 jajka bułka tarta Wykonanie: Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na drobne kawałki.Na każdy kotlet położyć…

Faszerowane pomidory.

Skład: 4 jajka 4 pomidory zioła wg smaku plaster szynki pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Pomidory dokładnie umyć, osuszyć, ostrym nożem ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Wnętrze pomidorów posolić, posypać ziołami i pieprzem. Pokroić w paseczki szynkę i włożyć do wnętrza pomidorów. Ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym. Do każdego wypełnionego w części pomidora wbić 1 jajo,…