Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z serowym farszem

Składniki:


  • 8 ugotowanych na twardo jaj
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki ostrego keczupu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 ogórek korniszon
  • pieprz
  • sałata zielona
  • koperek


Sposób przyrządzenia:
Ugotowane na twardo jajka obrać, ściąć wierzchołki aby można je było postawić, przekroić na połowę, wyjąć żółtka. W miseczce utrzeć masło, ser, śmietanę, keczup, sok cytrynowy i żółtka na gładką masę, przyprawić pieprzem. Nakładać masę do wgłębień w białkach, przybrać cząstkami ogórka. Podawać na półmisku udekorowanym zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *