Składniki: 50 dag pieczarek 20 dag żółtego sera 25 dag filetów z kurczaka 7 łyżeczek masła 1 łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć…
Tag: faszerowane
Półmięsne
Cannelloni z mięsnym farszem
by Iza • • 2 komentarze
Składniki: 25 dkg makaronu cannelloni 30 dkg pomidorów ½ szklanki oliwy 25 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Farsz: 25 dkg wołowiny 25 dkg wieprzowiny 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zemleć wraz z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Wlać odrobinę wody i oliwy, dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pociąć w plastry.…
Grill
Pieczarki ze szpinakiem z grilla
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg liści młodego szpinaku 10 dkg pokrojonych na ćwiartki pomidorów koktajlowych 5 dkg pokrojonego w słupki żółtego sera 8 dużych pieczarek Sposób przyrządzenia: W rondlu, pod przykryciem udusić szpinak przez 2 minuty, odsączyć z resztek soku, posiekać nożem. Wymieszać z pomidorami i serem. Oczyścić pieczarki, wyciąć trzony. Wnętrze grzybów napełnić farszem, każdy zawinąć…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka z niespodzianką
by Katarzyna • • 2 komentarze
Składniki: 4 piersi kurczaka 2 łyżki masło 1 jajko gotowane 1 jajko surowe bułka tarta 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej naci kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet umyć, osuszyć. Ostrym długom nożem naciąć w nich kieszenie. Posiekany czosnek, natkę pietruszki i kolendry wymieszać z…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka nadziewane papryką
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 czerwone przekrojone na pół oczyszczone papryki 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny 250 ml rosołu (może być z kostki) 125 ml śmietany sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę opiec w piekarniku, obrać ze skórki i pokroić. Czosnek przecisnąć przez…