Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki ze szpinakiem z grilla

Składniki:

  • 15 dkg liści młodego szpinaku
  • 10 dkg pokrojonych na ćwiartki pomidorów koktajlowych
  • 5 dkg pokrojonego w słupki żółtego sera
  • 8 dużych pieczarek

Sposób przyrządzenia:
W rondlu, pod przykryciem udusić szpinak przez 2 minuty, odsączyć z resztek soku, posiekać nożem. Wymieszać z pomidorami i serem. Oczyścić pieczarki, wyciąć trzony. Wnętrze grzybów napełnić farszem, każdy zawinąć w oddzielny kawałek folii tworząc z niej luźny pakiet. Piec na gorącym grillu przez około 15 minut.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *