Składniki: 4 pomidory 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 2 filety sardeli 3 łyżki tartej bułki 1 jajko 8 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz listki bazylii Sposób wykonania: Pomidory przekroić na połówki po czym delikatnie wydrążyć miąższ do którego dodać rozgnieciony czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą oraz pokrojone filety sardeli.…
Tag: faszerowane
Bakłażany
Faszerowane bakłażany Eweliny
by Ewelina M • • 0 Comments
Jajka
Jajka z tuńczykowym farszem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 15 dkg tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu zielona pietruszka sól Sposób przyrządzenia: Jaja ułożyć w rondlu, zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut, ugotowane schłodzić zimna wodą. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowę. Delikatnie usunąć żółtka. Obsączyć tuńczyka z zalewy, przełożyć do miseczki, dodać żółtka, majonez, posolić do smaku.…
Pieczarki
Pieczarki z sardynkowym farszem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 15 dużych pieczarek kilka łyżek białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy Farsz: 3 sardynki w sosie własnym zielona pietruszka 1 mała cebula 1 jajko ugotowane na twardo 2 jajka bułka tarta (alternatywnie) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sardynki obsączyć z zalewy. Pieczarki oczyścić. Odciąć trzonki od kapeluszy, trzonki drobno posiekać posiekać. Posiekane sardynki, pokrojoną w…
Jajka
Jajka nadziewane pieczarkami- Oliwii
by edison • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek 1 cebula 10 dag pieczarek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% oliwa z oliwek pieprz, sól, papryka Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarle. Razem dusić na oliwie ok.5 min. Dodać pieprz, sól, wyjęte żółtka z białek i majonez. Wszystko wymieszać. Włożyć łyżeczką do pustych ugotowanych…