Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z tuńczykowym farszem

Składniki:

    • 6 jajek
    • 15 dkg tuńczyka w sosie własnym
    • 2 łyżki majonezu
    • zielona pietruszka
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    Jaja ułożyć w rondlu, zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut, ugotowane schłodzić zimna wodą. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowę. Delikatnie usunąć żółtka. Obsączyć tuńczyka z zalewy, przełożyć do miseczki, dodać żółtka, majonez, posolić do smaku. Używając widelca rozgnieść składniki i bardzo dokładnie je wymieszać. Masą tą z nadmiarem wypełnić miejsca po usuniętych z białek żółtkach. Posypać zieloną pietruszką, podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *