Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z boczkiem i pomidorami

Składniki:

    • 6 jajek
    • 1 łyżka masła
    • ¼ szklanki śmietany
    • pomidorki koktajlowe upieczone w piekarniku
    • 4 przyrumienione plastry boczku
    • tosty z pieczywa razowego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone pomidory przekroić na połówki, posolić i popieprzyć z umiarem. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C, na blaszce rozłożyć pomidory i piec je przez kilka minut. Boczek obsmażyć na patelni, obsączyć z nadmiaru tłuszczu, trzymać w cieple. Do miseczki wybić jajka, dodać sól, pieprz i śmietanę, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać masło wlać mieszankę z jajek i smażyć mieszając do uzyskania właściwej konsystencji. Jajecznice rozkładać na tosty, obok na talerzyku podać boczek i pomidory.

1 comment for “Jajecznica z boczkiem i pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *