Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwone wino

Śledzie w czerwonym winie

Składniki: • ½ kg filetów śledziowych • 3 cebule • 1 l mleka Marynata: • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • 4 łyżki octu winnego • 20 dag cukru • laska cynamonu • 3 goździki • 4-5 ziaren pieprzu Sposób wykonania: Filety zalać mlekiem i odstawić na 2-3 godz. Wino zagotować z dodatkiem octu, cukru…

Orientalna pieczeń z baraniny

Składniki: 1 kg baraniny bez kości ½ szklanki oleju ½ szklanki czerwonego wina 2 pokrojone w kostkę pomidory 3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 goździki szczypta cynamonu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.…

Przekąska z czerwonym kawiorem Afrodyzjak

Składniki: 4 czerwone cebule 10 dkg bardzo drobno posiekanego wędzonego łososia 10 dkg tłustego twarogu śmietankowego 10 dkg czerwonego lub czarnego kawioru drobniutko posiekany koperek grubo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, podzielić wzdłuż na połowę lub 3 części. Każdą część podzielić na warstwy. Przez minutę blanszować we wrzątku z solą i octem, odcedzić, osuszyć.…

Udka kurczaka w czerwonym sosie

Składniki:

  • 1,5 kg udek z kurczaka
  • 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 obrana i pokrojona cebula
  • 4 obrane, pokrojone w paski czerwone papryki
  • 3 duże, pokrojone w kostkę pomidory
  • 2 łyżka posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
  • mąka razowa do panierowania
  • ostry sos tabasco, sól, pieprz do smaku