Składniki: • ½ kg filetów śledziowych • 3 cebule • 1 l mleka Marynata: • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • 4 łyżki octu winnego • 20 dag cukru • laska cynamonu • 3 goździki • 4-5 ziaren pieprzu Sposób wykonania: Filety zalać mlekiem i odstawić na 2-3 godz. Wino zagotować z dodatkiem octu, cukru…
Tag: czerwone wino
Halibut
Halibut zapiekany z pieczarkami w czerwonym winie
by Marlena • • 0 Comments
Składniki: • 800 g filetów z halibuta • 1 cebula • 200 g pieczarek • 1 łyżka przecieru pomidorowego • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • 3 łyżki gęstej śmietany • 1 łyżka masła • 2 łyżki mąki • ½ szkl. bulionu • ¼ łyżeczki mielonej papryki • 1 łyżka soku z cytryny • 3…
Baranina
Orientalna pieczeń z baraniny
by Ninka • • 0 Comments

Składniki: 1 kg baraniny bez kości ½ szklanki oleju ½ szklanki czerwonego wina 2 pokrojone w kostkę pomidory 3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 goździki szczypta cynamonu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.…
Zakąski
Przekąska z czerwonym kawiorem Afrodyzjak
by dominikab • • 0 Comments

Składniki: 4 czerwone cebule 10 dkg bardzo drobno posiekanego wędzonego łososia 10 dkg tłustego twarogu śmietankowego 10 dkg czerwonego lub czarnego kawioru drobniutko posiekany koperek grubo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, podzielić wzdłuż na połowę lub 3 części. Każdą część podzielić na warstwy. Przez minutę blanszować we wrzątku z solą i octem, odcedzić, osuszyć.…
Udka z kuczaka
Udka kurczaka w czerwonym sosie
by Krystyna • • 0 Comments
-300x174.jpg)
Składniki:
- 1,5 kg udek z kurczaka
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina
- 6 łyżek oliwy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 obrana i pokrojona cebula
- 4 obrane, pokrojone w paski czerwone papryki
- 3 duże, pokrojone w kostkę pomidory
- 2 łyżka posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
- mąka razowa do panierowania
- ostry sos tabasco, sól, pieprz do smaku
.jpg)