Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orientalna pieczeń z baraniny

Składniki:

  • 1 kg baraniny bez kości
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • 3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 goździki
  • szczypta cynamonu
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać mięso, wino, pomidory, cukier, goździki i cynamon. Dusić powoli aż mięso będzie miękkie, przyprawić sos. Odstawić na 15 minut, pokroić w plastry. Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *