Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwone wino

Nadziewana cebula grzybami

Składniki: 4 cebule 3 łyżki masła 1 posiekana szalotka 1 szkl. posiekanych grzybów łyżka wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz 2 szkl. bulionu warzywnego Sposób wykonania: Cebule obrać i odciąć część korzeniową po czym blanszować je w lekko osolonej wodzie około 10 minut. Po tym czasie wydrążyć wnętrza cebul, które posiekać…

Karkówka z dzika

Składniki: karkówka z dzika 1 kg czerwone wino 1,5 szklanki woda 1 szklanka sól rozmaryn pieprz cebula 1 sztuka szałwia wędzony boczek 30 g olej 30 g mąka 30 g jałowiec 10 ziaren śmietana 3- 4 łyżki Sposób przyrządzenia: Wodę należy dobrze wymieszać z winem, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać rozgnieciony jałowiec, rozmaryn i…

Indyk w maladze Ilony

Składniki: • pieczony indyk 80 dag • wywar z drobiu 500 ml • czerwone wino 1 szklanka • żelatyna 20 g • sałata klika listków • zielenina Sposób przyrządzenia: Upieczonego indyka należy podzielić na porcje. Z żelatyny, wina wytrawnego oraz wywaru drobiowego należy sporządzić galaretę. Na półmisku należy położyć porcje indyka, udekorować je sałatą i…

Wołowina w czerwonym winie

Składniki: wołowina 5 steków olej 3/4 szklanki sól pieprz Bejca: czerwone wino 70 ml olej 1 szklanka liść laurowy 3 sztuki pieprz ziarnisty 5 sztuk tymianek 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia: Do miseczki należy wlać wino i olej, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty i tymianek, wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Steki wołowe należy namoczyć w…

Jagnięcina w sosie z czerwonego wina

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego bez kości 3 dag orzeszków piniowych 4 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką 1 cytryna 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżka posiekanego tymianku 2 cebule 4 suszone figi 200 ml czerwonego wina 300 ml bulionu mięsnego sól pieprz Sposób wykonania:Mięso oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie posiekane orzeszki uprażyć na…