Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina w sosie z czerwonego wina

Składniki:

  • 1 kg udźca jagnięcego bez kości
  • 3 dag orzeszków piniowych
  • 4 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • 2 cebule
  • 4 suszone figi
  • 200 ml czerwonego wina
  • 300 ml bulionu mięsnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Mięso oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie posiekane orzeszki uprażyć na rozgrzanej patelni, wówczas dodać pokrojone orzeszki, skórkę z cytryny, posiekany czosnek oraz zioła.
    Całość dokładnie wymieszać, powstałym farszem nadziać udziec, zwinąć i obwiązać nitką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać ok. 20 min.
    W między czasie figi oraz cebule posiekać i ułożyć wokół mięsa, wlać jeszcze wino oraz bulion i piec jeszcze 60 min, zmniejszając płomień.
    Po tym czasie pieczeń wyjąć, a sos zmiksować, doprowadzić do zagotowania i doprawić do smaku.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez AnkA

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *