Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z dzika

Składniki:

  • karkówka z dzika 1 kg
  • czerwone wino 1,5 szklanki
  • woda 1 szklanka
  • sól
  • rozmaryn
  • pieprz
  • cebula 1 sztuka
  • szałwia
  • wędzony boczek 30 g
  • olej 30 g
  • mąka 30 g
  • jałowiec 10 ziaren
  • śmietana 3- 4 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Wodę należy dobrze wymieszać z winem, doprawić solą i pieprzem,
    następnie dodać rozgnieciony jałowiec, rozmaryn i cebulką obraną, a
    następnie pokrojoną w kostkę. Mięso należy dokładnie umyć, a następnie
    zalać marynatą na całą dobę. Mięso należy wyjąć z zaprawy i osuszyć.
    Boczek należy pokroić w plastry i położyć w naczyniu żaroodpornym. na
    boczku należy położyć mięso, a następnie polać je rozgrzanym tłuszczem.
    Piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku, powstały sos należy zagęścić
    mąką, śmietaną i przyprawami. Piec do miękkości.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *