Składniki:
- szynka z dzika 2 kg
- sól 20 g
- pieprz 10 g
- słonina 15 dag
- smalec 30 dag
- marchew 30 dag
- pietruszka 20 dag
- seler 30 dag
- cebula 50 dag
- olej 30 dag
- cukier 20 g
- liść laurowy 5 g
- ziele angielskie 2 g
- sól 20 dag
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć i oczyścić. Opłukać, po czym
pokroić je w talarki. Wymieszać z olejem, zmiażdżonymi przyprawami,
cukrem i solą, wygniatać do momentu wydzielenia soku. Mięso należy umyć,
natrzeć dokładnie, po czym obłożyć zaprawą z warzyw. Pozostawić na 2
dni. Następnie wyjąć je, naszpikować słoniną, włożyć mięso na rozgrzany
w blasze lub naczyniu żaroodpornym tłuszcz, podlewać wodą i dusić do
miękkości.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos