Ciasto:
- 75 dag mąki
- 1-2 jajka
- woda
Farsz:
- 50 dag mielonej wołowiny
- 25 dag mielonego tłustego boczku
- 2 jajka
- 1-2 cebule
- majeranek
- sól
- pieprz
Składniki: 4 piersi kurczaka 10 plasterków wędzonego boczku 4 ząbki czosnku 60 ml piwa 60 ml oleju 1 łyżka ziaren pieprzu 4 listki laurowe przyprawa do kurczaka sól Sposób wykonania: Piwo razem z olejem oraz czosnkiem zmiksować po czym powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Oprószyć je również przyprawą chińską. Przełożyć je do miseczki, dodać jeszcze…
Składniki: 4 pstrągi 12 cienkich plasterków boczku wędzonego 15 dag masła 4 ząbki czosnku 1 cytryna 2 łyżki koperku 2 łyżki natki pietruszki 8 listków szałwii sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek rozgnieć po czym dodać go do masła razem z posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 25 dag wędzonego boczku cebula winne jabłko sok z cytryny kilak liści laurowych ziele angielskie cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, zalać wodą, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie i podgotować. Następnie ją odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Pokrojony boczek oraz posiekaną cebulę przesmażyć na patelni i przełożyć…
Składniki: 0,5 l zsiadłego mleka 1-2 łyżki mąki 1-2 główki sałaty kilka łyżek własnej śmietany kawałek boczku Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gdy pojawi się serwatka wówczas dodać mąkę i całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać sałatę porwać na małe kawałki. Przemieszać i dodać jeszcze śmietanę oraz drobno pokrojony boczek. Pogotować jeszcze…