Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka o aromacie piwa

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 ml piwa
  • 60 ml oleju
  • 1 łyżka ziaren pieprzu
  • 4 listki laurowe
  • przyprawa do kurczaka
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Piwo razem z olejem oraz czosnkiem zmiksować po czym powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka.
    Oprószyć je również przyprawą chińską.
    Przełożyć je do miseczki, dodać jeszcze pokruszone liście laurowe oraz ziarna pieprzu i wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie kawałki mięso zawijać w plasterki boczku, spiąć wykałaczką i piec na ruszcie.
    Podczas pieczenia smarować resztą piwnej marynaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *