Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka w ziołowej marynacie

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka

    Marynata:

  • 8 łyżek płynnego miodu
  • 2 łyżki startej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczką tymianku
  • 1 łyżeczką majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Podane składniki na marynatę dokładnie wymieszać ze sobą.
    Następnie mięso podzielić na filety, które lekko zbić tłuczkiem  po czym włożyć je do marynaty.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i piec na rozgrzanym ruszcie około 10 minut z obu stron.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *