Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi biskupa

Ciasto:

 

  • 75 dag mąki
  • 1-2 jajka
  • woda

     

    Farsz:

  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 25 dag mielonego tłustego boczku
  • 2 jajka
  • 1-2 cebule
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso wymieszać z boczkiem, jajkami oraz posiekaną cebulą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Następnie z mąki, jajek oraz odrobiny wody wyrobić ciasto, które cienko rozwałkować i wykroić krążki.
    Na każdy ułożyć po odrobinie farszu i zlepić brzegi tak jak na pierogi.
    Gotować w osolonym wrzątku około 10 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *