Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona sielawa z zalewie octowej

Składniki:

  • 1 kg sielawy
  • sól
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • olej

    Zalewa:

  • 0,5 l wody
  • kilka łyżek octu
  • 2 cebule
  • kilka marchewek
  • bazylia
  • oregano
  • 2 łyżki cukru

Sposób wykonania:

  1. Wypatroszone ryby oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć.
    Pod koniec smażenia posypać jeszcze ulubionymi przyprawami.
    Następnie marchewki zalać woda i gotować kilkanaście minut po czym dodać do niej cebulę pokrojoną w krążki oraz przyprawy.
    Pod koniec dodać jeszcze ocet, wymieszać i zalać rybę.
    Odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *