Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Modra kapusta z boczkiem

Składniki:

  • 1 kg czerwonej kapusty
  • 25 dag wędzonego boczku
  • cebula
  • winne jabłko
  • sok z cytryny
  • kilak liści laurowych
  • ziele angielskie
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:   
    Kapustę poszatkować, zalać wodą, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie i podgotować.
    Następnie ją odcedzić i skropić sokiem z cytryny.
    Pokrojony boczek oraz posiekaną cebulę przesmażyć na patelni i przełożyć do kapusty.
    Całość wymieszać i dusić na małym ogniu do miękkości kapusty.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze starte jabłko i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *