Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica z kurkami

Składniki:

  • 500 g świeżych kurek
  • 750 g polędwicy wieprzowej
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 30 g wędzonego boczku
  • 1 cebula

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie na innej patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony boczek oraz posiekaną cebulkę.
    Następnie dodać do nich pokrojone kurki i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec włożyć mięso do sosu i jeszcze chwile dusić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *