Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń cielęca w sosie borówkowym

Składniki:

  • 50 dkg pieczeni cielęcej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka przesmażonych borówek
  • cukier do smaku
  • 2 kwaśne, obrane i pokrojone w plastry jabłka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim przyprawione wcześniej  mięso. Tak obsmażone porcję mięsa przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku 30 minut polewając wytwarzającym się sosem, dodać jabłka, cukier, podlać wodą i dusić aż jabłka będą miękkie. Wyjąć mięso, sos zmiksować. Mięso pokroić na plastry, polać sosem, obłożyć borówkami i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *