Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 400 g mięsa mielonego wolowego
- 300 g makaronu – sprężynki
- sol, pieprz, papryka mielona
- 1 papryczka chili
- 1 puszka groszku
- 300 g pieczarek
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
Sposób przygotowania:
Cebule i czosnek dokładnie posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, poddusić, dodać mięso mielone i mocno przysmażyć. Dodać sol, pieprz, paprykę, chili, groszek i pieczarki pokrojone w plasterki i pomidory. Wszystko dusić około 10 minut, doprawić przecierem. Przygotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu i wsypać na patelnie, wymieszać i podawać.
1 comment for “Patelnia z pikantnym mięsem mielonym”