Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb ziemniaczany

Składniki:

  • 30g drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 5 łyżek letniego mleka
  • 375 g mąki
  • 500 g obranych ziemniaków
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • tłuszcz do formy

Sposób przyrządzenia:
Z drożdży, cukru, mleka i odrobiny mąki wymieszać niezbyt gęstą masę. Obrane ziemniaki drobno zetrzeć i odcisnąć i szybko wymieszać z ciastem. Sok przelać do oddzielnego naczynia.
Dodać jajka, sól, resztę mąki i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia ok. 20 min.
Sok z ziemniaków odlać a osadzoną skrobię dodać do ciasta i wymieszać. Wlać do formy chlebowej i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. Powinno podwoić swoją objętość.
Piec w temp. 200 st. Ok. 65 min.
Upieczony chleb wyjąć dopiero po ostudzeniu.
UWAGA! chlebek szybko trzeba zjeść, bo równie szybko niestety się psuje. Ale jest smaczny, troszkę inny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *