Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z twarogu z rzodkiewką

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 100 g rzodkiewek
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • kawałek zielonego ogórka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ogórek obrać po czym pokroić go w kostkę, wówczas oprószyć go solą i odstawić na 15 minut aby puścił sok.
    W między czasie twaróg utrzeć z dodatkiem śmietany po czym dodać do niego ogórka odciśniętego z soku oraz drobno pokrojoną rzodkiewkę.
    Dodać jeszcze posiekany szczypiorek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *