Składniki:
- 2 jajka
- 3 pęczki rzodkiewki
- 100 ml śmietany
- 1 pęczek koperku
- sól
- cukier
Składniki: 2 pęczki rzodkiewki op makaronu ryżowego 1 l bulionu drobiowego łyżka masła 1 szkl mleka kokosowego 4 łyżeczki trawy cytrynowej koper Sposób wykonania: Liście rzodkiewki posiekać a same rzodkiewki zetrzeć na tarce. Następnie liście i polowe rzodkiewek wrzucić na rozgrzane masło, udusić. Wówczas wlać bulion i gotować około 15 minut. W między czasie makaron…
Składniki: 1 op rukoli 2 plastry szynki 1 pęczek rzodkiewek 1 jajko 2 łyżki oliwy orzechowej 1 łyżka octu estragonowego sól pieprz Sposób wykonania: Jajko ugotować na twardo po czym oddzielić żółtko od białka i do żółtka dodać oliwę orzechową. Dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania i dodać ocet estragonowy. Doprawić do smaku solą,…
Składniki: 40 dag ogórków 2 pęczki młodych rzodkiewek 1 pęczek młodych cebulek posiekany koperek śmietana sól cukier Sposób wykonania: Ogórki i rzodkiewki pokroić w plasterki a cebulę i koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.