Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana z ogórkami i rzodkiewką

Składniki:

  • 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 12 marynowanych cebulek
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 16 zielonych oliwek
  • 100 ml majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Ziemianki obrać po czym pokroić w duża kostkę.
    Następnie pomidory pokroić w plasterki a rzodkiewki i oliwki w kostkę.
    Cebulki odsączyć z zalewy a czosnek rozetrzeć razem z solą.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą polewając majonezem wymieszanym z czosnkiem i doprawionym do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *