Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka marynowana

Skład:

  • papryka

Składniki zalewy:

  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki oliwy
  • 1 szklanka octu 6 % lub trochę więcej niż 0,5 szklanki octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 1 litr wody
  • ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy i gorczyca w zależności od upodobań kulinarnych

Sposób wykonania:

Wszystkie składniki należy zagotować i wystudzić Paprykę umyć, wydrążyć pestki, pokroić w paski i ponownie umyć. Wrzucić do wrzącej wody na 2 min., po czym odcedzić i poukładać w słoikach. Zalać uprzednio przygotowaną zalewą i wekować 3 – 5 min. Mam nadzieję, że będzie smakowało.

1 comment for “Papryka marynowana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *