Składniki: 1 szkl octu ½ szkl oliwy z oliwek 1 szkl madery 1 cebula 1 listek laurowy 1 łyżeczka suszonego estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Ocet wymieszać z oliwą z oliwek. Dodać maderę, posiekaną cebulę, listek laurowy oraz estragon. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do powstałej marynaty włożyć mięso i odstawić…
Tag: marynata do mięs
Listy
Marynata do drobiu
by Łucja Musielak • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju 1 łyżeczka rozmarynu sól pieprz Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z olejem oraz rozmarynem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Marynaty
Marynata do dziczyzny
by Julia Ozga • • 0 Comments
Składniki: 4-5 szkl. octu 6% 6-7 liści laurowych 30 ziaren ziela angielskiego 30 jagód jałowca 3 cebule Sposób wykonania: Do octu wrzucić ziele angielskie, jagody jałowca i liście laurowe oraz cebulę pokrojoną w plasterki. Całość wymieszać i zagotować.
Marynaty
Marynata z 5 przypraw
by Arleta Janus • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl. posiekanego pora ¼ szkl. sosu tamari ¼ szkl. wina ryżowego 2 łyżki startego imbiru 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżeczki przyprawy orientalnej Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać ze sobą.