Składniki: 10 gałązek tymianku 2 łyżki oliwy 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 pomarańcze 1 cytryna sól Sposób wykonania: Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok po czym dodać do nich posiekany tymianek, dżem oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać.
Kategoria: Marynaty
Marynaty
Zalewa do ryb
by Karolina Tomiczek • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. wody olej 1 szkl. octu 6 łyżek ketchupu 3 cebule 5 liści laurowych 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 30 ziarenek ziela angielskiego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 20 ziarenek pieprzu majeranek Sposób wykonania: Wodę wymieszać z octem, ketchupem, posiekaną cebulą, listkami laurowymi, cukrem, solą, zielem angielskim, koncentratem pomidorowym, pieprzem oraz majerankiem. Powstałą…
Marynaty
Zalewa do ogórków
by Dagmara Stepnowska • • 0 Comments
Składniki: 1 l wody 1 szkl. cukru 5 łyżek musztardy 3 łyżki soli 1op. ziela angielskiego 1 op. liście laurowych 1op. gorczycy 1 op. pieprzy w ziarenkach Sposób wykonania: Do wody wrzucić wszystkie przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Ogórki zalewać go marynata jest gorąca.
Marynaty
Przygotuj z pychotką.pl krok po kroku marynatę.
by Elżbieta Janocha • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. wody ¾ szkl. octu ½ szkl. oleju ½ szkl. cukru 7 łyżek koncentratu pomidorowego 10 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymiesza ze sobą po czym doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gorącą marynatą zalać warzywa.
Marynaty
Słodka marynata do mięs
by Ilona Borowa • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki ketchupu 3 łyżki miodu gryczanego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku ½ papryczki chili 2 łyżki ostrej musztardy sok z ½ pomarańczy sok z /2 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.