
Składniki:
- 1 kg wytrybowanych czereśni
- 60 dkg brązowego cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 1 litr zagęszczonego soku z winogron 1 szklanka wody środek żelujący Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia sok winogronowy i wodę, gotować powoli 5 minut, dodać cukier do smaku, gotować aż cukier się rozpuści. Dodać środek żelujący wg wskazań producenta, gotować jeszcze 1 minutę. Usunąć wytwarzającą się pianę. Gorącym wywarem napełniać sterylne słoiczki,…
Składniki: 1 kg pomidorów 1 kg pomidorów na przecier pomidorowy Sposób przyrządzenia: Dojrzałe pomidory na przecier, umyć, pokroić na ćwiartki umieścić w garnku i podgrzewać, aż do rozmiękczenia, przetrzeć przez sito. Przygotować pomidory, umyć, całe ułożyć w czystych wyparzonych słojach i zalać gorącym przecierem pomidorowym, zakręcić i pasteryzować około30 minut. Pomidory mają smak i kształt…
Składniki: 3 cytryny 2 pomarańcze 3 szklanki wody 5 szklanek cukru kryształ 3 szklanki tartej marchwi Sposób przyrządzenia: Cytryny i pomarańcze dokładnie wyszorować w gorącej wodzie. Przekroić na połowy, wycisnąć sok, odłożyć. Pozostałe po wyciśnięciu soku pokroić w paski. Sok i pokrojone w paski owoce przełożyć do rondla o grubym dnie, wlać wodę i gotować…
Składniki: 10 ogórków 3 marchewki 40 dkg papryki 40 dkg cebuli (białej i czerwonej) posiekany koperek 1 ząbek czosnku 1 łyżka soli 1 łyżeczka kwasku cytrynowego Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie półplasterki. Marchew obrać, pokroić w cienkie plastry. Cebulę, czopsnek i paprykę oczyścić, pokroić w makaroniki. Wszystkie składniki…