Składniki: ½ szkl sosu tamari ½ szkl wody łyżka sherry łyżka startego świeżego imbiru ½ szkl zielonej cebulki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżeczki octu winnego z jabłek 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do miseczki wlać sos tamari, wodę oraz sherry. Wrzucić starty imbir, posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać…
Tag: marynata do ryb
Marynaty
Marynata do dziczyzny
by Julia Ozga • • 0 Comments
Składniki: 4-5 szkl. octu 6% 6-7 liści laurowych 30 ziaren ziela angielskiego 30 jagód jałowca 3 cebule Sposób wykonania: Do octu wrzucić ziele angielskie, jagody jałowca i liście laurowe oraz cebulę pokrojoną w plasterki. Całość wymieszać i zagotować.
Marynaty
Marynata z 5 przypraw
by Arleta Janus • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl. posiekanego pora ¼ szkl. sosu tamari ¼ szkl. wina ryżowego 2 łyżki startego imbiru 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżeczki przyprawy orientalnej Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać ze sobą.
Marynaty
Marynata do mięsa, drobiu i ryb
by Ewelina Szymczyk • • 0 Comments
Marynaty
Marynata kubańska
by Jolanta Rogalska • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl. siekanego pora 1/8 szkl. siekanego czosnku ½ szkl. wyciśniętego soku z pomarańczy ¼ szkl. soku z limonki ¼ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli koszernej ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżeczki posiekanej kolendry ½ szkl. wywaru z warzyw 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy…