Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z jelenia

Skład:

  • 500 g mrożonego gulaszu jelenia
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100 ml wytrawnego wina czerwoneg
  • 4 łyżki borówek lub żurawiny
  • Sól i pieprz

 

Sposób wykonania:

 Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, popieprzyć. W głębokiej patelni rozgrzać olej i mocno obsmażyć mięso. Dodać przecier pomidorowy i podlać czerwonym winem, dolać też około szklankę wody. Przykryć i dusić do miękkości około 40 – 50 minut.  Dodać borówki i dusić jeszcze chwilę. Sos zagęścić odrobiną mąki. Podawać z makaronem tagliatelle. Smacznego.

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *