Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki indycze z nadzieniem ziołowym

 

Skład:

  • 4 sznycle indycze
  •  1 pęczek ziół – koperku, pietruszki, estragonu
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g twarogu
  • 5 łyżek mleka
  • 300 ml bulionu
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 150 ml śmietany

 

Sposób wykonania:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić lekko tłuczkiem, płaty posolić, popieprzyć. Zioła posiekać, czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę. Zioła, czosnek i mleko dodać do twarogu, dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem na pikantnie. Rozsmarować na każdym płacie mięsa, następnie zwinąć rolady i spiąć wykałaczkami. Przyprawić solą i pieprzem. W patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć roladki na złoto. Podlać bulionem i winem, dusić około 20 – 30 minut do miękkości. Sos zagęścić sosem i odrobiną mąki ziemniaczanej. Podawać z ryżem.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *