Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w sosie czosnkowym

Składniki:

60 dag dorsza (lub innej ryby morskiej), 2 łyżki mąki, 1 białko, oliwa, sól, pieprz, 6 ząbków czosnku, 2 kromki bułki, mleko, 2 żółtka, 4-6 dag migdałów, 1 szklanka oliwy, sok z cytryny lub ocet winny.

Sposób wykonania:

Dorsza oczyścić, umyć, zdjąć skórkę, usunąć ości. Mięso ryby pokrajać na równe porcje. Przesianą mąkę wymieszać z białkiem i dodać tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany, osolić, dodać pieprz. W przygotowanym cieście zanurzać porcje ryby i smażyć, wkładając je na patelnię z dużą ilością rozgrzanej oliwy. Podawać z dodatkiem soku czosnkowego.

Sos czosnkowy:

Czosnek posiekać lub utłuc w moździerzu na miazgę. Kromki bułki okroić ze skórki. Miąższ namoczyć w mleku, odcisnąć. Dodać do czosnku. Ucierać w donicy z dodatkiem obranych ze skórek i posiekanych migdałów. Po uzyskaniu jednolitej masy dalej ucierać, dodając kolejno po żółtku i pomału lejąc oliwę. Gotowy, gładki sos przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *