Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane gruszki

Składniki:

    • 2 kg gruszek
    • 30 dag cukru
    • 6 g kwasku cytrynowego
    • kawałek cynamonu
    • 5-6 goździków

Sposób wykonania:

  1. Gruszki obrać i przekroić na połówki, usuwając gniazda nasienne.
    W między czasie zagotować ¾ l wody, wówczas włożyć do niej gruszki i trzymać na ogniu ok. 2-3 min.
    Po tym czasie gruszki wyjąć i odstawić do ostygnięcia a do wody dodać goździki, kwasek cytrynowy oraz cynamon.
    Ostygnięte gruszki ułożyć w słoikach, zalać zalewą.
    Pasteryzować ok. 15 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *